miércoles, 14 de septiembre de 2011

Manel Fuentes dimissió. Fes arribar la teva queixa al Defensor de l'Audiència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)

http://www.facebook.com/pages/Manel-Fuentes-dimissi%C3%B3/165838500163273

El Defensor de l'Audiència pren com a objectiu garantir la veracitat, rigorositat i imparcialitat de la informació en uns mitjans plurals. A continuació et facilitem un model de carta que podràs enviar en el formulari que enllaçem seguidament.
El passat 7 de setembre de 2011, el periodista Manel Fuentes entrevistava al catedràtic Vicenç Navarro. En la conversa, el presentador i director d'El Matí de Catalunya Ràdio ha mostrat una clara actitud irrespectuosa cap al convidat; així, ha interromput de forma contínua al seu interlocutor, plantejant preguntes que desviaven l’argumentació, i feien impossible un discurs coherent. Tanmateix, s’ha deixat palesa la voluntat del periodista de desacreditar la opinió del professor, segons entenc, des d’una profunda ignorància i irrespectuositat en l'àmbit. D’altre banda, les disculpes exposades en el comunicat oficial no són clares. És el director i presentador del programa qui, al llarg de l’emissió, ha conduit i manipulat els arguments del catedràtic, sense donar marge per a respondre, faltant al respecte i a la reputació del convidat.
Entenc que la radio pública ha de ser el primer mitjà en mostrar periodisme professional i democràtic, que respecti la discrepància i esdevingui un entorn de reflexió heterogeni. Amb el present escrit no només voldria comunicar-li la meva indignació respecte el tractament que s'ha donat a en Vicenç Navarro; tanmateix, aquest és només un exemple de la politització i ideologització que, segons el meu parer, pateixen els mitjans públics. En els darrers anys -tal i com mostra l’anàlisi realitzat per Media.cat, un observatori crític de mitjans- s'ha anat consolidant i, alhora, fent evident una clara tendència a reduir la pluralitat ideològica present als diferents mitjans que conformen la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Aquest fenomen ha afectat tant als continguts dels informatius, com al tractament de les notícies o en el bagatge polític i ideològic dels convidats a les tertúlies.
Els mitjans de comunicació són una de les peces angulars que articulen l'estat de la democràcia. És realment important, per tant, garantir que la informació que rebem els ciutadans des dels mitjans públics és veraç i imparcial i, en tot cas, analitzada des dels diferents prismes ideològics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario