sábado, 26 de noviembre de 2011

Missatges de solidaritat d’Arcadi Oliveres i Willy Toledo en suport a Esther Vivas

Solidaritat amb Esther Vivas i amb els i les activistes d’Anticapitalistes Denunciem Catalunya Caixa per les seves pràctiques

La denúncia presentada per Catalunya Caixa contra la cap de llista d’Anticapitalistes per Barcelona, Esther Vivas, i la seva imputació per violació de domicili jurídic arran de l’ocupació simbòlica de la seu de Catalunya Caixa i del despatx del seu president és un fet completament inadmissible.
La imputació a una cap de llista d’una candidatura democràtica en plena campanya electoral per una acció com aquesta és una imputació a un projecte col.lectiu. De fet, és probable que més activistes que van participar en l’acció siguin també imputats en els propers dies.
Una entitat com Catalunya Caixa implicada en operacions immobiliàries especulatives, que fins i tot ha impulsat fons que especulaven amb aliments, i que ha hagut de ser rescatada amb diners públics no té cap autoritat moral ni política per a denunciar a ningú.
No deixa de ser paradoxal que Esther Vivas sigui acusada de violació de domicili jurídic per part d’una entitat financera que ha desnonat a desenes de famílies de les seves cases per no poder pagar la hipoteca.
Els i les sotasignants manifestem la nostra solidaritat amb Esther Vivas i amb les i els possibles futurs imputats per l’ocupació simbòlica de la seu de CatalunyaCaixa i exigim que la denúncia sigui retirada immediatament.
Són els directius de bancs i caixes els qui avui haurien d’estar rendint comptes a la justícia per la seva gestió fraudulenta i irresponsable i no els i les activistes socials que denuncien aquest model econòmic.
Per enviar noves adhesions ho podeu fer en aquest email: denunciacatalunyacaixa@gmail.com


Arcadi Oliveres
“Considero inadmissible que una cap de llista i candidata a les eleccions del 20N com Esther Vivas pugui ser denunciada, per una acció raonable com la que es va fer el dimarts passat a la seu de CatalunyaCaixa, per una institució financera com aquesta. Sobre aquesta institució hi hauria moltes coses a dir. Amb quina autoritat moral pot parlar una Caixa que ha estat rescatada pels fons públics, després d’haver fet operacions 100% especulatives?. CatalunyaCaixa té un expedient molt deplorable i ha estat fins i tot implicada en l’especulació d’aliments amb el fons anomenat "100% natural". Una institució que ha especulat amb el totxo sense fre no té cap autoritat moral i està totalment desprestigiada. I no només això: cal fer una revisió clara dels seus comptes.”
Willy Toledo
"Todo mi apoyo y solidaridad a la compañera Esther Vivas por sus años de lucha y por la ocupación temporal y pacífica de la sede de CatalunyaCaixa que el pasado día 8 Anticapitalistas llevó a cabo, recordándonos a todos la estafa masiva que los bancos y los gobiernos están materializando en contra de los ciudadanos. Los estafadores y su complice, el juez, persiguen a los ciudadanos comprometidos con la justícia social. Lo llaman democracia, pero está cada día más claro, que no lo es. Gracias, Esther."

Més d’un cenentar d’activistes i intel.lectuals es solidaritzen amb Esther Vivas i amb els activistes d’Anticapitalistes davant Catalunya Caixa

Més d’un centenar d’activistes, sindicalistes i intel.lectuals han firmat un manifest de solidaritat amb Esther Vivas i amb els i les activistes d’Anticapitalistes denunciats per Catalunya Caixa.
Entre els i les firmants hi ha: Arcadi Oliveres, professor d’economia de la UB, l’actor Willy Toledo, els sindicalistes Candido González i Juan Manuel Morala de la Naval de Xixón, els dirigents camperols Josep Pàmies i Pep Riera,
Santiago Alba Rico, assagista i escriptor, Luis Blanco, de la IAC, Bruno Valtueña i Diego Rejón, sindicalistes a SEAT, Saturnino Mercader i Josep Garganté de TMB, Jordi Bonet i Andrés Naya, activistes veïnals, Celia Amorós, catedràtica de filosofia, Jose Antonio Estévez Araujo, catedrátic de la filosofia del dret a la UB, Joaquim Sempere professor de sociologia de la UB, Albert Recio, professor d’economia de la UAB, Gerardo Pisarello professor de Dret de la UB, Jorge Riechmann professor de la UAM,
l’advocat Jaume Asens, Jaiver Couso, activista germà del periodista Jose Couso mort a l’Irak, la periodista Olga Rodriguez, Àngels Castells, economista i activista en defensa de la salut pública, Anna Monjo directora d’Icària Editorial, Enrique Murillo editor de Los libros del Lince, la periodista Rosa Maria Artal, l’escriptor i expert en sobirania alimentaria Gustavo Duch, Manel Màrquez, fundador de Kaosenlared, i Núria Vidal de Llobatera d’Ecologistes en Acció, entre d’altres.



No hay comentarios:

Publicar un comentario