martes, 7 de junio de 2011

Xerrada: Mapuches, pensament i resistència

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/423662/index.php


















Hora
Viernes, 10 de junio · 19:30 - 22:30

LugarC/ Maria Victoria 10 (Ateneu Llibertari de Sants / Metro L1-L5-Plaça de Sants


Más información
Els Mapuches estan lluitant per reconstruir la seva societat i recuperar les seves terres ancestrals. La seva societat tradicional es basava en un model de comunitari i assembeari, sense estructura superior més que una assemblea de lonkos de comunitats lliures. Teníen una relació d'equilibri amb natura que consideraven sagrades

Des de la conquesta de les terres mapuches. L'Estat Xilè està usurpant les seves terres, abans per ve ...ndre'ls a terratinents i avui en dia multinacionals que contaminen les terres que consideren sagrades. La lluita pasa per recuperar les terres, autogestionar-les sota la seva consmovisió i autonomia com a poble que no vol ser els indígenes de Xile, volen ser el que son, mapuches.

L'Estat Xilè ha estat aplicant la llei Anti-terrorista per criminalitzar les demandes d'aquest poble i s'ensanyat amb els mapuches més coherents amb les idees mapuches. Avui en dia es el cas dels quatre mapuches de la Coordinadora Arauco-Malleco (CAM) en vaga de fam des de més de 80 dies per demanar simplement un judici just sense aplicació arbitrària de la llei antiterrorista. Que suposa la presència de testimonis sense rostre (Es a dir, que no es sap qui son), que doblegui les condemnes, etc. Recentment s'ha esgotat l'últim recurs legal que permetia la llei, que era la nulitat del judici pel tribunal suprem. Aquest ha mantingut les condemnes no deixant alternativa als presoners i als familiars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario