lunes, 11 de febrero de 2013

Enric Duran demana la suspensió del seu judici / Enric Duran pide la suspensión de su juicio / Enric Duran wants to suspend his trial(Versión en castellano más abajo)

Hola a tothom!

Ja fa un temps, un jove anomenat Enric Duran, va desafiar al sistema financer actual fent una expropiació de quasi 500.000 euros a diferents bancs, diners que va donar a diferents entitats socials i que ell no té al seu favor. Ara està pendent de judici que serà d'aquí 3 setmanes, en el que els bancs li demanen 8 anys de presó per estafa, quan segons la llei per a que hi hagi estafa cal que hi hagi apropiació indeguda. L'apropiació indeguda és un delicte contra el patrimoni i la propietat consistent en l'apoderament de béns aliens amb intenció de lucrar-se, quan aquests béns es troben legalment en la seva possessió a través d'altres títols de possessió, com pot ser un crèdit. I el cas de l'Enric no és aquest. L'Enric va sol·licitar crèdits que el banc li va atorgar mitjançant el sistema de reserva fraccionària, que és el sistema que permet als bancs crear diners com a deute. Aquest sistema és el responsable de la bombolla creditícia. Actualment els bancs privats deixen diners que no posseeixen, ja que no estan recolzats per cap actiu concret, sinó que a través d'instruments d'enginyeria financera permeten la creació de diner com a deute, creada a partir del diner dels comptes en dipòsit dels seus clients. Per aquest motiu qui s'està contínuament lucrant amb béns aliens és la banca especulant amb els diners que els seus clients els hi deixen en dipòsit. (per continuar llegint i informant-se detalladament http://enricduran.cat/denuncia-al-poder/

Em sembla exemplar l'actuació d'aquest jove per destapar la mentida del nostre sistema financer actual, que és responsable de l'actual crisi i dels desnonaments de milers de famílies, i en la que els mateixos responsables (banquers) encara se'ls dóne premi amb més diner públic.

Què proposa l'Enric? Que hi hagi una pressió mediàtica forta per a que l'absolguin dels càrrecs que diferents entitats bancàries amb posa't contra ell. Per a exercir pressió ha proposat d'enviar cartes als directors de les entitats afectades en les que tinguis algun compte corrent. Jo ja ho fet. Per a més informació de les entitats així com de la proposta de l'Enric, visitar la pàgina web http://enricduran.cat/carta-als-bancs/

I finalment, l'Enric havia proposat 23 persones per a la seva defensa, i el jutge els ha desestimat tots, entre els quals es troba Arcadi Oliveres, i diferents ex-directors de entitats bancàries, així com Emilio Botín, president del Santander, qui no ha presentat cap càrrec contra ell tot i haver demanat també dos crèdits. Més informació http://enricduran.cat/documentacio/

Crec en les causes justes, i aquest n'és una, sens dubte. Més avall hi ha el e-mail que ell mateix ha enviat als seus contactes.


(Versión castellano)

Hola a todos/as,

Hace un tiempo, un joven llamado Enric Duran, desafió al sistema financiero actual haciendo una expropiación de casi medio millón de euros a diferentes bancos, dinero que dio a diferentes entidades sociales y que él no tiene a su favor. Ahora está pendiente de juicio que será dentro de 3 semanas, en el que los bancos le piden 8 años de prisión por estafa, cuando según la ley para que haya estafa hace falta que haya apropiación indebida. La apropiación indebida es un delito contra el patrimonio y la propiedad consistente en apoderarse de bienes ajenos con la intención de lucrarse, cuando estos bienes se encuentran legalmente en la posesión a través de otros títulos de posesión, como puede ser un crédito. Y el caso de Enric no es este. Él solicitó créditos que el banco le otorgó mediante el sistema de reserva fraccionaria, que es el sistema que permite a los bancos crear dinero como deuda. Este sistema es el responsable de la burbuja crediticia. Actualmente los bancos privados dejan dinero que no poseen, ya que no están respaldados por ningún activo concreto, sino que a través de instrumentos de ingeniería financiera permiten la creación de dinero como deuda, creada a partir del dinero de las cuentas de depósito de sus clientes. Por este motivo quien se está lucrando con bienes ajenos es el banco, especulando con dinero que sus clientes les dejan en depósito (para continuar leyendo e informándose  http://enricduran.cat/denuncia-al-poder/).

Me parece ejemplar la actuación de este joven para destapar la mentira de nuestro sistema financiero actual, que es el responsable de la actual crisis y de los desahucios de miles de familias, y en la que los mismos responsables (banqueros) todavía se les premie con dinero público.

Qué propone Enric? Que haya una presión mediática fuerte para que lo absuelvan de los cargos que diferentes entidades bancarias han puesto contra él. Para ejercer presión ha propuesto enviar cartas a los directores de las entidades afectadas en las que tengas alguna cuenta corriente. Yo ya lo he hecho. Para más información de las entidades que han puesto la denuncia, así como la propuesta de Enric, visitar la página web  http://enricduran.cat/carta-als-bancs/

Y finalmente, Enric había propuesto 23 personas para su defensa, y el juez las ha desestimado a todas, entre quienes se encontraba Arcadi Oliveres, y diferentes ex-directores de entidades bancarias afectadas, así como Emilio Botín, presidente de Santander, quien no ha presentado ningún cargo contra él aunque había pedido 2 créditos. Más info http://enricduran.cat/documentacio/

Creo en las causas justas, y ésta la tenemos cerca. Más abajo está el e-mail que él mismo ha mandado a sus contactos.

Santi Martí
"Si hi ha que fer una revolució, doncs siguem feliços. No hi ha revolució més gran que ser feliç"
Alejandro JodorowskyDate: Thu, 7 Feb 2013 17:16:53 +0100
From: info@enricduran.cat
To: publicaciocrisi@marsupi.org
Subject: Enric Duran demana la suspensió del seu judici / Enric Duran pide la suspensión de su juicio / Enric Duran wants to suspend his trial

[Versión en castellano: "Enric Duran pide la suspensión de su juicio". English version: "Enric Duran wants to suspend his trial".]


Nota de premsa
Barcelona, 7 de febrer de 2013

Davant la indefensió que comporta no haver-ne estat informat adequadament,

Enric Duran demana la suspensió del seu judici

Enric Duran ha demanat aquest matí, la suspensió del seu judici penal per diferències amb el seu advocat. Alhora, la falta de temps per preparar la campanya de conscienciació vinculada a l'esdeveniment, l'ha motivat a prendre aquesta decisió.

Duran ha estat informat de les dates del judici només tres setmanes abans que s'hagi de celebrar i fins que no les va recollir personalment als jutjats no havia rebut l'acta de resposta a les proves presentades, que havien estat publicades més de tres mesos abans, amb la qual cosa no podia saber que el procés judicial ha estat seguint el seu curs. Aquest fet ha provocat que la situació desemboqui en un clima d'indefensió i de legalitat més que dubtosa, pel que Enric Duran ha demanat la revocació del seu advocat.

Cap persona no pot preparar el seu judici sense tenir la informació de les diligències prèvies i l'advocat de Enric Duran va informar-lo que en tindria la convocatòria amb tres mesos d'avançada. Això no ha passat. Aquesta indefensió ha estat una de les raons principals que ha portat Duran a revocar la confiança a l'advocat i demanar la suspensió del judici. El propi advocat també ha renunciat i aquest matí s'han traslladat ambdues peticions a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Ara Enric Duran té quatre dies per trobar un altre advocat, ja que el judici està previst que s'iniciï el pròxim dimarts 12 de febrer. Amb tant poc de temps «és molt difícil que es pugui dur a terme la campanya de conscienciació social pel judici tal com s'havia pensat», ha denunciat Duran.

Las circumstàncies han fet que el tribunal que ha de jutjar Enric Duran, la secció segona de l'Audiència, sigui el mateix que havia de jutjar el Cas Pallerols sobre finançament irregular d'un partit polític, que no es va arribar a jutjar mai perquè la fiscalia i els acusats no van arribar a un acord.

El judici contra la banca arriba en un moment especialment convuls en el qual tant la classe política com la bancària han deixat palès que el sistema no funciona.

Mentre la legitimitat de diverses institucions de l'estat i de la banca és cada vegada més propera a 0; mentre centenars de càrrecs polítics i bancaris són imputats i la gran majoria en van sortint airosos, la fiscalia i 14 entitats bancàries continuen endavant amb una petició de 8 anys de presó per a Enric Duran.

Enric Duran va fer públic al setembre de l'any 2008 que havia demanat diversos crèdits a 39 entitats bancàries i va aconseguir 492.000 euros que mai no ha tornat ni pensa tornar. La seva intenció ha quedat ratificada pels fets. S'ha demostrat que els bancs ens roben i condemnen a la misèria milions de persones, que l'especulació i l'avarícia dominen la societat, que el consumisme guia les vides de la majoria i tot gràcies a la banca.

Enric Duran participa en la construcció d'una altra forma de viure i vol explicar-la. La convocatòria d'aquest judici és una oportunitat per fer visible la contraposició entre les institucions corrompudes que estan perdent sentit i les altres societats que la dignitat dels de baix està fent realitat. Amb aquesta voluntat divulgativa, avui l'Enric ha posat en marxa el seu nou blog a www.enricduran.cat que explica amb detall el procés que el va portar a l'acció d'expropiació bancària i el moviment de construcció, ara amb més força que mai, d' una altra societat.

El dret a la defensa motiva legalment l'aplaçament del judici i el dret a la informació de la ciutadania n'és una motivació política de fons.


+ informació:

www.enricduran.cat

comunicacio@enricduran.cat

(0034) 605 098116


_______________________________________________ Publicaciocrisi mailing list Publicaciocrisi@llistes.moviments.net https://llistes.moviments.net/listinfo/publicaciocrisi--
Santi Martí
"Esta mañana todo el mundo se despertó con azúcar en los labios...pero solo se dieron cuenta los que se besaron"

No hay comentarios:

Publicar un comentario