miércoles, 17 de diciembre de 2014

BARCELONA: Taller/Xerrada formativa i de discussió per poder incidir en el Pla de Vallcarca



20 de desembre, 18h-21h Old School, Vallcarca, Universitat Lliure Uri Caballero.

18.00-20.15 (XERRADES)

-18.00 – 18.15. Presentació de col·lectius i context de Vallcarca (Alice Lancien de Raons Públiques i exveïna de Vallcarca).
-18.15 – 18.55. SostreCívic (Raül) acceso al habitat basado en Modelos de Cooperativas de Uso (MCU) según el cual la propiedad de las viviendas siempre reside en manos de la cooperativa y donde sus miembros participan y disfrutan de un uso indefinido de la vivienda a través de un derecho de uso asequible.
-18.55-19.35. LaCol / LaBorda (en Pol o en Joan o els dos) cooperativa d’habitatge de Can Batlló. 
-19.35-20.15. Pedro Lorenzo amb: mi experiencia (desde 1971) en el país vasco y en la cooperativa Luis Labin, en Burgos.
20.15-20.30 (DESCANS I PICA-PICA)
20.30-21.00 (TALLER SOBRE VALLCARCA). Com apliquem el Model a Vallcarca? Treball sobre maqueta.

Fa dos anys es va elaborar una maqueta de l’estat actual del barri de la zona afectada i la portarem a l’Old School perquè la gent hi interactui. La idea d’aquest taller és que la gent es qüestioni dubtes que té sobre el model aplicat al cas de Vallcarca i de la seva viabilitat (quins espais comuns necessiten les cooperatives d’habitatge amb gestió comunitària, quines diferències hi han de gestió a solars públics i privats, relació amb Núñez i Navarro, principial propietari dels solars, etc…)
La nostre intenció amb aquest taller és la de ressoldre dubtes i preguntes entorn a les cooperatives d’habitatge com: Que son? quins tipus hi ha? lloguer/propietat? formes de gestió i gestió alternativa? i la construcció? com aconseguir finançament alternatiu? habitatge social i habitatge protegit?

Organitza: la Assemblea de Veïns/nes i Entitats de Vallcarca
Col·laboren: Sostre Cívic, Raons Públiques, La Col, La Borda, Arquitectes sense Fronteres, La Universitat Lliure Oriol Caballero i el Ateneu Popular de Vallcarca.


Siguenos en twitter:
https://twitter.com/DifusionRebelde
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario