jueves, 24 de abril de 2014

Barcelona. 29 d'Abril. Independencia de qui? Taller per conèixer com el deute català ens fa cada cop més esclaves


Independencia de qui?
Taller per conèixer com el deute català ens fa cada cop més esclaves 


Adreçat a persones que tinguin ganes de treballar per una auditoria ciutadana del deute català i a aquelles per a les que el tema del deute de la Generalitat sigui d'utilitat en la seva militància. 

Dimarts 29 d'Abril de 19 a 21h
Seu de la Federació Catalana d'ONG 
C Tàpies 1-5, Raval, Barcelona (<M> Paral·lel / Drassanes)

Les administracions de la Generalitat de Catalunya devien a 31 de desembre de 2013 un total de 57.122 milions d'euros a bancs, mercats financers i a l'Estat espanyol. 

Aquesta xifra creix cada dia que passa. El deute públic a Catalunya s'ha triplicat des de l'inici de la crisi. 

Cada català i cada catalana hem passat de deure poc més de 2.200 euros a l'any 2007 a 7.666€ per càpita només pels deutes acumulats pel govern de Catalunya. 

L'any 2013 s'han destinat 8.983 milions d'euros a pagar el deute, principal partida de despeses, per sobre de sanitat (8.215 milions €). A més de 1.761 milions d'€ pagats en interessos. 

Durant l'any 2014 pagarem 7.788 milions d'euros pel retorn del deute i els seus interessos (més de 2.000 milions dels quals en interessos). 

Aquesta xifra equival al 28% de tot el pressupost de 2014 (incloses les despeses financeres i el retorn del capital del deute), sempre i quan l'executat no superi el pressupostat. 

El pagament del deute previst per al 2014 serà superior al pressupost de les partides d'Ensenyament, Cultura, Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Benestar social i Família, Empresa i Ocupació i Justícia, totes juntes. Xifra que contrasta amb les retallades pressupostàries en àmbits com la Sanitat, Educació o Benestar Social, entre d'altres. 

Com hem arribat a aquesta situació?
A qui devem aquests recursos?
És aquest un deute públic molt elevat?
Qui se n'ha beneficiat i qui està pagant els plats trencats de l'endeutament?

Des de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute hem començat a analitzar les dades disponibles per poder comprendre millor el procés d'endeutament a Catalunya i als Països Catalans. Estem elaborant un seguit d'informes i materials que esperem tenir llestos de cara a la tardor. Esperem que les dades i el seu anàlisi puguin esperonar Auditories Ciutadanes del Deute a Catalunya. 

És per això que volem compartir amb tothom que hi tingui interès els primers resultats d'aquest treball, amb un taller el proper 29 d'abril obert a tothom qui tingui ganes de treballar en el tema o per a qui aquesta informació pugui ser d'utilitat en la seva militància. No es tracta d'un anàlisi acabat ni disposem de totes les dades, però pensem que les dades disponibles i els anàlisi preliminars que hem fet són suficients per començar a comprendre aquesta evolució del deute públic a casa nostra. Esperem també que en aquest compartir ens pugueu ajudar a definir i engegar les següents fases d'aquest procés. 

Us esperem el proper dimarts 29 d'abril a les 19h a la seu de la Federació Catalana d'ONG (C Tàpies 1-5, Raval, Barcelona). 

Esdeveniment al facebook:
https://www.facebook.com/events/656700597734751/?ref=notif&notif_t=plan_user_invited

Per a més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres a:
auditoriabcn@gmail.com 
@auditoriaBCN
facebook.com/auditoriaciudadanadeuda


No hay comentarios:

Publicar un comentario