viernes, 18 de enero de 2013

Xerrada a càrrec de l'activista LAURA ARAU, sobre l’ocupació de Palestina


Xerrada a càrrec de l'activista LAURA ARAU, sobre l’ocupació de Palestina
Dimecres 30 de gener al municipi del Pont de Vilomara a la comarca del Bages (Catalunya).
Xerrada a càrrec de l'activista LAURA ARAU, sobre l’ocupació de Palestina i la importancia de la solidaritat internacional.

A les 19h a la Biblioteca.

INTRO

En l'actualitat Israel continua cometent crims de guerra i violacions del dret internacional amb Palestina.
A la pràctica, l'ocupació militar de Palestina i la política d'Apartheid portada a terme pel govern israelià, incloent el seu projecte de colònies il.legals a Cisjordània, el continu bloqueig i assalt a la franja de Gaza, les demolicions d'habitatges palestins, l'annexió il.legal de Jerusalem oriental ocupada, les detencions arbitràries i la tortura d'adults i nens/es, les severes restriccions a la llibertat de moviment i d'accés als recursos naturals, i altres operacions militars il.legals, reben suport directe i concret dels països europeus.
Aquest suport europeu s'expressa, entre d’altres maneres, en les condicions preferents que Israel rep a través dels acords comercials i d'associació amb Europa. L'acord d'associació estableix que "les relacions entre les parts, així com totes les disposicions del mateix Acord, es basaran en el respecte als drets humans i els principis democràtics", i que això "constitueix un element essencial d'aquest Acord".
Fins ara, els estats membres de la Unió Europea han optat per fer cas omís de la seva obligació de suspendre l'Acord a causa de les contínues violacions de drets humans portades a terme per Israel.
És l’hora d'acabar amb la complicitat europea davant dels crims de guerra israelians.
Laura Arau. és una activista catalana, formada en mitjans audiovisuals que després de nou anys treballant en diferents mitjans de comunicació va decidir emprendre un nou recorregut com a freelance per dedicar-se a investigar i explicar diferents conflictes que hi ha en el mon.

És hora d'acabar amb la complicitat europea davant els crims de guerra israelians.


.Laura Arau

Laura Arau. és una activista catalana, formada en mitjans audiovisuals que després de nou anys treballant en diferents mitjans de comunicació va decidir emprendre un nou recorregut com a freelance per dedicar-se a investigar i explicar diferents conflictes que hi ha en el mon.
Del seu treball audiovisual destaca la realització de documentals relacionats amb la situació de Palestina i l'Iraq. I en especial el documental Flotilla de la Llibertat. Un atac a la solidaritat realitzat el 2010, que documenta el brutal atac il.legal que l'exèrcit israelià va realitzar a l’anomenada Flotilla de la Llibertat, que estava formada per sis vaixells i en la que hi participaven unes 700 persones solidaries. La Flotilla va ser atacada a uns 130 quilòmetres de la costa de Gaza, és a dir en aigües internacionals, i va ser abordada per comandaments israelians. El resultat d’aquest atac va ser la mort de 9 passatgers del vaixell Mavi Marmara i més de 60 ferits de diversa gravetat.
Actualment, Laura Arau continua activa en la campanya Rumbo a Gaza i en la denúncia de la situació actual de l’ocupació de Palestina.


No hay comentarios:

Publicar un comentario